Arif Çeler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Diyalekt Dijital İngilizce Platformu tanıtıldı.

Arif Çeler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Diyalekt Dijital İngilizce Platformu tanıtıldı.

05.05.2023 125

 

Arif Çeler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Diyalekt Dijital İngilizce Platformu tanıtıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi ve Cerrahpaşa Üniversitesi işbirliği ile seçkin dil uzmanları tarafından geliştirilen Diyalekt, her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde kolaylaştırmak üzere tasarlanan bir dijital eğitim platformudur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmete sunduğu Diyalekt Dijital İngilizce Platformunun tanıtım etkinliği Manisa Şehzadeler Arif Çeler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde  İngilizce Öğretmenimiz Sevil TUZLUTAŞ’ın rehberliğinde   proje sınıflarımız ve dil sınıflarımızın katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Işık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Şube Müdürü Ömer Karaman katıldı. Diyalekt uygulamasının hazırlanması aşamasında 1 yıl boyunca 60 İngilizce öğretmeni aktif görev alırken, bunlardan 3’ü Manisa’dan katıldı. 


HERKESİN PLATFORMA GİRMESİNİ İSTİYORUZ 


Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, “İstedik ki sınıfta öğrencilerle birlikte Diyalekt ile ilgili bilgilendirme yapalım. Bakanlığımızın bir projesidir. 11 binden fazla dijital içeriğin bulunduğu bu proje geliştirilmeye devam ediyor. Biz herkesin bu platforma girerek takip etmelerini istiyoruz” diye konuştu. 


ÇOK YÖNLÜ OLARAK İNGİLİZCE ÖĞRENİMİNİ HEDEFLİYOR


Diyalekt, İngilizce öğrenme sürecinde kullanıcıların seviyelerine uygun içerikler sunmak için Avrupa Dil Portföyü (ELP) ve Avrupa Ortak Dil Referans Çerçevesi (CEFR) standartlarına dayalı bir dil öğrenme sistematiği kullanmaktadır. Tüm yaş ve dil seviye grupları (A1, A2, B1, B2) için geliştirilen uygulama çok yönlü olarak İngilizce öğrenimini hedefliyor. Başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar çeşitli eğitim etkinlikleri içeren uygulama, her seviyede kullanıcının ihtiyaçlarına cevap vermekte. Diyalekt KIDS, ise özellikle çocuklar için tasarlanmış eğitim materyalleri sunan bir platform olarak öne çıkıyor. 

11 BİNDEN FAZLA ETKİLEŞİMLİ DİJİTAL İÇERİĞİ SUNUYOR


Platform, dinleme, okuma, konuşma ve yazma gibi dört temel dil becerisini hedefleyen etkileşimli aktivitelerle kullanıcılarına İngilizce öğreniminde eşsiz bir deneyim sunuyor. Diyalekt’in interaktif içerikleri, kullanıcıların İngilizce öğrenimine katılımını artırmaktadır. Dört dil becerisi, kelime ve dil bilgisini geliştiren etkinliklerin yanı sıra haber, video, sesli kitap, oyun, animasyon, çizgi film gibi özgün içerikler ile birlikte 11.000’den fazla etkileşimli dijital içeriği sunuyor. Kısa süre içerisinde online konuşma dersleri de eklenecek olan uygulamaya öğrencilerimiz ve tüm vatandaşlarımız mobil uygulama marketlerden veya diyalekt.eba.gov.tr adresinden e-devlet ya da EBA şifrenizle ulaşabilirsiniz.

05-05-202305-05-202305-05-202305-05-202305-05-202305-05-2023